Hyppää pääsisältöön

Kilpahevosen ruokinta

Hyvät urheilusuoritukset perustuvat oikeaan harjoitteluun, hyvään valmentautumiseen ja huolelliseen valmistautumiseen.  Hevosen ruokinnalla on osansa onnistumiseen. Saattaa olla, että voittoa ei saavuteta ruokkimalla, mutta mahdollisuudet voittoon kasvavat, kun hevonen voi hyvin ja suolisto toimii.

Hevosen perusrehu on aina karkearehu/heinä. Hevosen pitää syödä riittävän paljon heinää päivässä, että sen suolisto toimii ja sen yleiskunto on kunnossa.
Suolistoterveyden kannalta vähimmäismääränä pidetään 1,5 kg karkearehun kuiva-ainetta / 100 kg hevosen elopainoa. 500 kg painavan hevosen minimitarve on 7,5 kg kuiva-ainetta karkearehua päivässä. Kuinka paljon karkearehun tuorepainoa tarvitaan silloin päivässä vastaamaan 500 kg hevosen 7,5 kg kuiva-aine tarvetta?
-Säilörehu (ka 40 %): 19 kg    
-Säilöheinä (ka 60 %): 12,5 kg    
-Kuiva heinä (ka 83 %): 9 kg

Kovaa työtä tekevän hevosen karkearehun on oltava ravitsemukselliselta arvoltaan hyvää.  Heinäanalyysi kertoo, mitä pitää täydentää. Usein heinää pitää täydentää väkirehulla, jotta hevonen saa tarvittavan määrän energiaa. Usein ensimmäinen puute kilpahevosen ruokinnassa on juuri energia ja sen jälkeen valkuainen.

Speedex Complete on kauraton rehu, jota käytetään paljon kilpahevosen ruokinnassa. Jos halutaan käyttää kaurapohjaista rehua, Speedex Grow on toinen vaihtoehto.
Speedex Complete ja Grow sisältävät molemmat 12,0 MJ / kg kuiva-ainetta.
Speedex Complete tai Grow voivat toimia hevosen ainoana väkirehuna.

Speedex Royal on enemmän kuin puolitiiviste ja sitä voidaan kutsua myös energiatäydennysrehuksi. Sitä annetaan kauran tai muun väkirehun kanssa tai joskus myös sellaisenaan. Speedex Royal sisältää 12,7 MJ / kg kuiva-ainetta.

Speedex-rehut ovat hyvä vaihtoehto kilpahevosen väkirehuksi.  Niiden koostumuksessa on otettu huomioon hevosen suolistoterveys. Tärkkelyksen määrä on kohtuullinen, sillä energiaa tulee myös kuitupitoisista rehuaineista sekä rasvasta. Rehuihin lisätty Yea-Sacc®-hiiva vaikuttaa rehun sulatukseen ja ravintoaineiden saantiin. Yea-Sacc®in on osoitettu tehostavan kuidun sulavuutta ja tasapainottavan paksu- ja umpisuolen mikrobitoimintaa hevosilla.  Se edesauttaa sekä karkearehun että väkirehun hyödyntämistä. Näin voidaan kovaakin työtä tekevien hevosten väkirehumäärät pitää kohtuullisina.

On aina tärkeää, että kilpahevonen juo riittävästi. Kilpahevonen palautuu nopeammin ja paremmin, jos se juo hyvin valmennuksen tai suorituksen jälkeen. Joskus voi olla vähän haasteellista saada hevonen juomaan. Tässä Speedex Mash voi toimia apuna! Tiedämme kaikki, että mehu maistuu yleensä paremmalta kuin puhdas vesi.

Speedex Mash on jauhemuodossa oleva rehu, eli se sekoittuu hyvin ja nopeasti veteen. Se sisältää paljon kuitua ja vähän tärkkelystä ja sokeria. Se ei sisällä muita kivennäisiä kuin suolaa ja vähän kalsiumia fosforipitoisuuden tasapainottamiseksi. Tämän vuoksi Speedex Mash ei häiritse kivennäistasapainoa muussa ruokinnassa.

kilpahevoset

 

Lue lisää

Rehuteknologiat hevosen parhaaksi

Hevoset ovat alttiina erilaisille rasituksille, jotka voivat heikentää niiden vastustuskykyä. Nykyään kiinnitämme entistä enemmän huomiota vastustuskyvyn ylläpitämiseen ruokinnallisin keinoin. Speedex

Lisätietoja Speedex No Grain – rehusta

Viime vuoden lopussa lanseerasimme uuden Speedex No Grain -rehun ja siitä on nopeasti tullut suosittu! Speedex No Grain on viljaton täydennysrehu, jossa on matala tärkkelys- ja sokeripitoisuus

Ohjasajo on hyvä täydennys ratsastukseen

Kenttäratsastaja Eirin Losvik kertoo blogissamme mitä hän oppi, kun valmentaja Bo Jenå Ruotsista kävi Uudessakaarlepyyssä marraskuussa 2022. ”Clinic-viikonloppu ja valmennukset Bo Jenån kanssa

Miten Science Supplements tuli Suomeen

Speedex tuo Suomeen laadukkaita Science Supplements – lisäravinteita hevosille. Lisäravinteiden teho perustuu tieteellisiin tutkimuksiin, eikä olettamuksiin. Science Suppelements tuli Suomeen vuonna

Speedex osallisena ratsastuksen MM-kilpailuissa vuonna 2014

Speedex sai kutsun tulla mukaan viralliseksi yhteistyökumppaniksi Alltechin Official Partner-ohjelmaan, joka liittyi ratsastuksen MM-kilpailuihin Ranskan Normandiassa vuonna 2014, eli ”The Alltech FEI